Πως θα ανεβάσω τα αρχεία μου με FTP; Εκτύπωση

  • 4

Για να μπορέσετε να ανεβάσετε τα αρχεία σας με το πρωτόκολλο FTP Θα πρέπει πρώτα να έγκαταστήσετε κάποιον Ftp Client στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν άρκετοί Ftp Clients που διανέμονται δωρεάν με GNU άδεια.

Εμείς θα σας δείξουμε πως να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το FileZilla, ένα απο τα πιο γνωστά προγράμματα FTP.

Κατ' αρχήν θα πρέπει να κατεβάζετε το πρόγραμμα. Πηγαίνετε στο http://www.filezilla-project.org και επιλέξτε Download FileZilla Client. Απο την λίστα που θα εμφανιστεί επιλέξτε την έκδοση που γράφει (reccomended).Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα.

Το FileZilla διατίθετα και στην Ελληνική γλώσσα. Στο παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε την Ελληνική. Προσοχή, η εγκαστάσταση πραγματοποιείται στην Αγγλική.

Εκτελούμε το πρόγραμμα FileZilla που εγκαταστάθηκε.

FileZilla

 

Στο πεδίο "Κόμβος" βάζουμε την IP ή το domain name που μας έχει αποσταλεί στο e-mail με τίτλο "Πληροφορίες νέου λογαριασμού". Το ίδιο και για τα πεδία Username/Password. Πατάμε το κουμπί δίπλα "Γρήγορη σύνδεση" και περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνδεση και να ανοίξει δίπλα ο πίνακας με τα αρχεία.

FileZilla

 

Μπαίνουμε στον φάκελο WWW και εκεί μπορούμε πλέον να μεταφέρουμε τα αρχεία μας. Τα επιλέγουμε όλα μαζί ή ένα-ένα και τα μέταφέρουμε προς τον πίνακα δεξιά (drag 'n' drop).

Μην ξεχνάτε πως το αρχείο που ανοίγει πάντοτε πρώτο είναι το index.html γραμμένο έτσι ακριβώς (με μικρούς χαρακτήρες) και τοποθετημένο στον φάκελο www.


Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

« Πίσω