Πως να εγκαταστήσω το Drupal στον λογαριασμό φιλοξενίας μου; Εκτύπωση

  • 5

Η διαδικασία για την εγκατάσταση του Drupal είναι πολύ απλή και περιορίζεται σε μερικά clicks και μερικά λεπτά από τον χρόνο μας.
Θα χρησιμοποιήσουμε το CPanel και το Softaculous ώστε να ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση του Drupal στον λογαριασμό φιλοξενίας φιλοξενίας σας.

Όπου βλέπετε το domain yourdomain.gr θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με το δικό σας domain.Βήμα 1ο - Είσοδος στο CPanel/Softaculous

Κάνουμε login στο CPanel χρησιμοποιώντας το site http://yourdomain.gr/cpanel Χρησιμοποιούμε το username και password που μας έχει αποσταλεί για τον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας.
Μόλις φορτώσει η κεντρική σελίδα του CPanel κάνουμε scroll προς τα κάτω μέχρι να βρούμε την καρτέλα του Softaculous Apps Installer και κάνετε click στο εικονίδιο του Drupal όπως στην φωτογραφία.

drup1

Βήμα 2ο - Εγκατάσταση Drupal

Βρισκόμαστε πλέον στην περιοχή του Softaculous και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή εγκατάστασης του Drupal.
Κάνουμε click στο install όπως στην φωτογραφία.

drup2


  •     Στο πεδίο Choose Domain επιλέγουμε το domain στο οποίο θέλουμε να εγκατασταθεί το Drupal. Αυτή η επιλογή ισχύει για την περίπτωση που έχουμε πολλά domains εγκατεστημένα στον λογαριασμό του CPanel.
  •     Στο πεδίο In Directory επιλέγουμε τον κατάλογο που θέλουμε να κάνουμε εγκατάσταση. Αν το αφήσουμε κενό τότε θα εγκατασταθεί στο κεντρικό κατάλογο. Για παράδειγμα αν δώσουμε τον κατάλογο Drupal τότε θα βλέπουμε το site από την διεύθυνση http://www.yourdomain.gr/Drupal ενώ αν το αφήσουμε κενό τότε θα βλέπουμε το site από την διεύθυνση http://www.yourdomain.gr
Παρακάτω θα πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία του διαχειριστή του συστήματος (admin). θα βάλουμε ένα username και ένα password. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν στην συνέχεια για να προσπελάσουμε τον πίνακα διαχείρισης του site. Χάριν απλότητας βάλαμε στο παράδειγμα όνομα χρήση admin και κωδικό pass.

Τέλος θα πρέπει να εισάγουμε τον λογαριασμό mail του admin, το όνομα του site.

Κάνουμε click στο πλήκτρο Install.

Όλα τα παραπάνω φαίνονται στην επόμενη εικόνα.

drup3


Και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε.

drup4


Βήμα 3ο - Είσοδος στην σελίδα διαχείρισης του Drupal

Το site είναι έτοιμο για χρήση. Θα πρέπει να μπούμε στην περιοχή διαχείρισης. Αφού εισάγουμε στον browser την σελίδα http://www.yourdomain.gr/ θα συμπληρώσουμε το username και το password που δώσαμε στο βήμα 2. Στην δική μας περίπτωση είναι τα admin και pass.

Login

drup5


Η περιοχή διαχείρισης του Drupal.


drup6

Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

« Πίσω