Τι είναι το DNS Propagation; Εκτύπωση

  • 2

Το DNS Propagation είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάθε φορά που παρουσιάζονται αλλαγές στο domain. Το DNS Propagation θα σας απασχολήσει εαν μεταφέρετε την ιστοσελίδα σας απο κάποιον server σε κάποιον άλλο.

Επειδή IP διεύθυνση του server που επιλύει το domain σας αλλάζει λόγω της μεταφοράς, κάποιοι χρήστες θα βλέπουν την ιστοσελίδα σας κανονικά στον νέο server ενώ κάποιοι άλλοι θα βλέπουν την ιστοσελίδα σας στον παλαιό server εαν υπάρχει. Αυτή η σύγχηση κρατάει 24 ώρες, ίσως και περισσότερο μερικές φορές αναλόγως με τις ρυθμίσεις TTL που γίνει για το domain σας.

Προσοχή: Θα πρέπει να γνωρίζετε πως εσείς που είστε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ίσως να είστε ο τελευταίος που θα δει την ιστοσελίδα στον νέο server. Αυτό συμβαίνει διότι εσείς επισκέφθεστε πολύ συχνά την σελίδα και συνεπώς ο DNS records για το domain έχει πολύ πρόσφατο TTL.

Ακόμα όμως και αν εσείς δεν μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα κατα την διάρκεια του DNS Propagation να έχετε κατα νου πως κάποιος που θα προσπαθήσει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα και έχει να το κάνει περισσότερο από 24 ώρες τότε θα δει αμέσως την νέα σας ιστοσελίδα.


Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

« Πίσω