Δημιουργήστε κοινό ημερολόγιο με τους συνεργάτες σας! Εκτύπωση

  • 2

Κάνοντας χρήση των εργαλείων που θα βρείτε στο CPanel του λογαριασμού φιλοξενίας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κοινό ημερολόγιο με τους συνεργάτες σας έτσι ώστε να μπορείτε να συ-νεργαστείτε πιο αποδοτικά!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Λογαριασμό φιλοξενίας απο την MyIP net-Works (δείτε εδώ)
  • Πρόγραμμα ανάνγωσης email Thunderbird (δείτε εδώ για την νεότερη έκδοση)
  • Lighttning Add-on για τον Thunderbird (κατεβάστε το απο εδώ)

 

Ξεκινώντας θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν φάκελο και έναν λογιαρασμό webdisk μέσα απο το CPanel. Κάντε λοιπόν login μέσα στο CPanel του λογαριασμού φιλοξενίας που διαθέτε και πηγαίνετε στην επιλογή Files -> Web Disk (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα):


Επιλογή Web Disk

 

Στη συνέχεια στο πλαίσιο όπως δείχνει η παρακατω φωτογραφία επιλέγουμε να δημιουργήσουμε έναν χρήστη του Web Disk. Εκεί θα βρίσκεται το αρχείο του ημερολογίου μας. Το username και password που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι απαραίτητο για τον κάθε συνεργάτη που θα του επιτραπεί η πρόσβαση στο ημερολόγιο.

Προσοχη: Αν δεν θέλουμε να είναι προσβάσιμο το ημερολόγιο μας απο τρίτους (μόνο για ανάγνωση) τότε επιλέγουμε ένα άλλο Directory πάνω απο το public_html/ για παράδειγμα γράφουμε στο πεδίο "calendar".

Μενού το Web Disk στο Cpanel


Εφ όσον έχουμε συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία πατάμε "Create".

Αμέσως μετά ανοίγουμε τον Thunderbird και εφ' όσον έχουμε εγκαταστήσει το Lighnight Add-on. Επιλέγουμε από το μενούFile -> New -> Calendar και επιλέγουμε "On the Network" στο παράθυρο που θα εμφανιστεί. Δείτε την εικόνα παρακάτω:

Δημιουργεία νέου ημερολογίου με την χρήση του Lightning Add-on στο Thunderbird

Πατάμε "Next >" και συνεχίζουμε στο επόμενο παράθυρο. Επιλέγουμε "iCalendar (ICS)" και στο Location γράφουμε "http://systemworx.gr:2077/ourscalendar.ics" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Επιλογή χρήσης iCalendar (ICS)

Πατάμε "Next >" και στην επόμενη φόρμα επιλέγουμε το όνομα του ημερολογίου μας, το χρώμα, αν θέλουμε να ειδοποιούμαστε με Alarms και το βασικό email που θα χρησιμοποιούμε:

 

Επιλέξτε όνομα ημερολογίου και χρώμα!

Πατάμε "Next >" και στο επόμενο παράθυρο επιλέγουμε "Finish". Αμέσως μετά θα μας ζητηθεί το username και το passwordπου δημιουργήσαμε πριν στο CPanelΤο ημερολόγιο μας είναι έτοιμο! Μπορείτε τώρα να προσθέσετε Events και Tasks. Σε κάθε θέση εργασίας που θα κάνετε αυτή τη διαδικασία θα προβάλλονται όλα τα δεδομένα!


Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

« Πίσω